26. syyskuuta 2012

Yrtti-juustokierteet

Tämä resepti on tarttunut matkaan Anna-lehdestä vuonna 2000 jotain... Superhyvää vierastarjottavaa. Täyte on varsinkin lämpimänä sen verran muhkea, että leipämäinen tarjottava ei kaipaa mitään lisukkeita. Suoraa vuoassa tarjolle ja siitä suuhun. Nam. Ehdin jo jossain vaiheessa kadottaa koko reseptin, mutta onneksi sain sen takaisin ystäväni suosiollisella avustuksella. Tässä resepti teidänkin iloksi ja kokeiltavaksi.

Taikina:

5dl vettä, maitoa tai piimää
30g hiivaa
2tl suolaa
1rkl siirappia
1dl siemeniä (esim pellavan tai auringonkukan)
10-12dl hiivaleipäjauhoja
0,5dl sulatettua margariinia tai öljyä


* Lämmitä neste. Liuota siihen hiiva. Lisää suola, siirappi, siemenet ja noin puolet jauhoista.
* Vaivaa taikinaan sitko.
* Lisää jauhoja sopiva määrä ja alusta kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoista.
* Jätä taikina kohoamaan liinalla peitettynä.

Valmista sillä välin täyte:
*Sekoita 100g pehmeää voita ja noin 150g juustoa (chevreä, murennettua Auraa tai raastettua kermajuustoa) käsin tai sähkövatkaimella. Mausta seos noin 1dl tuoretta vihersilppua (esim. persilja-basilika-ruohosipulisekoitus).

* Kauli kohonnut taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin 25x40cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä taikinan päälle ensin voi-juustoseos ja sen jälkeen vihersilppu. Kääri taikina rullalle pitkältä sivulta aloittaen.
* Jaa taikinarulla 12 palaan. Nostele palat leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Jätä viipaileiden väliin noin sentin raot.
* Kohota peitettynä noin 20min. Paista 200-asteisessa uunissa uunin keskiosassa noin 15-20min.
* Tarjoa lämpimänä esimerkiksi salaatin seuralaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti