2. lokakuuta 2012

Feta-kasvispihvit

Jälleen jaan hyväksi havaitsemani Yhteishyvän (08/12) ruokaliitteen reseptin. Olen jo pitkään etsinyt yksinkertaista ja maistuvaa kasvispihvireseptiä. Tämäkään ohje ei täytä ihan kaikkia asettamiani kriteerejä, mutta asettuu tähän asti kokeilemieni reseptien parhaimmistoon. Kaksi ehdotonta kriteeriä jotka olen etsimälleni reseptille asetanut ovat seuraavat:
1. Mausteet kohdallaan
2. Ei liikaa raastamista, vaan reseptin pitää olla helppo ja nopea toteuttaa

Testasimme alla olevaa ohjetta ystäväni kanssa siten että tarjosimme kasvispihvit lihapullien lisäkkeenä. Toisen kerran tein pihvejä kotona ja keitin lisäkkeeksi ohraa. Mielikuvitusta siis kehiin ja testailemaan. Yhteishyväläiset ehdottavat kasvispihvien kanssa tarjottavaksi jugurttikastiketta. Toimisi ihan varmasti sekin.

Yhden asian olen täydellistä kasvispihvireseptiä etsiessäni jo oppinut. Kasvispihvit kannattaa omasta mielestäni paistaa mielummin uunissa kuin pannulla. Uunissa paistaessa koossapysyminen paranee huomattavasti.

Tarvikkeet:
3 dl karkeaksi raastettua porkkanaa
2 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
2 munaa
0,5dl ruokakermaa
1 dl vehnäjauhoja
100g murennattua fetajuustoa
1tl kuivattua minttua
0,5tl suolaa
mustapippuria maun mukaan

Yhdistä porkana- ja kesäkurpitsaraasteet. Lisää muut aineet ja anna turvota 10min. Nostele lusikalla n.8cm halkaisijaltaan olevia pihvejä leivinpaperille. Paista kasvispihvit uunissa 200 asteessa n.15 min tai kunnes ne ovat ruskeita. (Alkuperäisessä ohjeessa pihvit kehoitetaan paistamaan pannulla 4-5min /puoli).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti