7. syyskuuta 2012

Purjopiirakka eli purjis

Ihan pakko lisätä blogiin ystävien käytettäväksi iki-ihana äitini perinneresepti: eli tuttavallisemmin purjis. Yksinkertaiset aineet, mutta niin superhyvää. Sinihomejuuston vihaajien ei kannata kokeilla, mutta kaikille muille suosittelen lämmöllä. Valkkaria lasiin tai haudutettua teetä kuppiin ja erinomainen iltatarjoilu on valmis.

Pohja:
2dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
75g voita sulatettuna
0,5dl maitoa

Täyte:
1 iso purjo
2 munaa
2dl maitoa
0,5dl vehnäjauhoja
3dl juustoraastettan (esim emmental)
150g sinihomejuustoa (Aura!!)

* Pilko purjo (myös vihreät osat) ja kiehauta purjosuikaleet kattilassa tilkassa kiehuvaa vettä.
* Sekoita pohjan aineet yhteen.
* Levitä pohjataikina rasvattuun ja korppujauhotettuun pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija 28cm)
* Esipaista pohjaa uunissa 225 asteessa 5 minuuttia.
* Levitä pehmenneet purjosuikaleet pohjan päälle.
* Sekoita muut täytteen aineet ja levitä vuokaan päällimmäiseksi.
* Paista piirakkaa 225 asteessa noin puoli tuntia.
* Tarjoa lämpimänä.

2 kommenttia:

  1. Oon tehnyt ilman Auraakin homeallergikoille. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanna kommentista. En oo ite testannut ilman Auraa. Maku on varmaan aika tavalla miedompi, mutta toiminee.

    VastaaPoista