Pidän noin yleisesti ottaen aika mausteisestä ruuasta, mutta kukkakaalikeittoa ei saa maustaa liikaa. Kukkakaali itsessään on sen verran mahtavan makuinen, että keitto ei kaipaa juuri muita mausteita kun valkopippuria, suolaa ja ripauksen muskottipähkinää. Alkuperäinen ohje on jälleen Ravintolakokin käsikirjasta (2011), mutta alla näkyvä ohje on aavistuksen kevennetty versio alkuperäisestä (voi on vaihdettu öljyyn ja kuohukerma ruokakermaan). Vastaavat muutokset voi toki tehdä toiseen suuntaan jos tavoitteena on juhlallisempi keitto. Alla oleva ohje soveltuu erinomaisesti esim arkilounaaksi.
Tarvikkeet:
500g kukkakaalia
100g sipulia
100g perunaa
öljyä reilu loraus
n. 1l kana- tai kasvislientä
2dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
* Pilko kukkakaali, sipuli ja peruna noin 3x3cm paloiksi ja freesaa paloja keittokattilassa öljyssä noin 10 min.
* Lisää kana- tai kasvisliemi ja hauduta kunnes kasvikset ovat ylikypsiä.
* Soseuta keitto ja lisää ruokakerma.
* Anna keiton hautua hetki ja lisää mausteet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti