18. syyskuuta 2012

Purjo-perunasosekeitto

Jee. Saan kirjoittaa blogiini ensimmäisen toivereseptin. Ystäväni kysyi minulta eilen, että olenko löytänyt hyvää purjo-perunasosekeiton ohjetta. Tottahan toki sellainen löytyy. Ilmojen viiletessä sosekeitot ovat mitä parhainta evästä. Tänään fiilistelin lähi Alepan vihannestiskillä sitä, kuinka mahtavia kasviksia ja juureksia näin syyskuussa on mahdollisuus hankkia , jopa lähikaupasta, joten myös hyvien raaka-aineiden saatavuus lisää kasviskeittojen erinomaisuutta. Vähän epäilen että lähipäivinä blogiin saattaa ilmestyä muutama muukin uusi kasvisresepti, sillä mm. kyssäkaalit olivat vihannestiskissä super kauniita

Mutta purjo-perunasosekeittoon. Alkuperäinen ohje on Ravintolakokin käsikirjasta, mutta olen omaa harkintaa käyttäen muokannut ohjetta. Jatkakaa tekin muokkaamista ja ennen kaikkea testatkaa.

Neljälle

Tarvikkeet:
6 isoa perunaa
1 sipuli
1 iso purjo
80g voita (voit halutessasi korvata voin reilulla lorauksella öljyä tai vähentää voin määrää)
n. 1 l kasvislientä
suolaa
mustapippuria
(2dl kermaa)

* Kuori ja paloittele perunat. Pilko sipuli ja purjo (myös vihreät osat kun tehdään arkikeittoa ja jos vihertävä väri ei haittaa) isohkoiksi paloiksi.
* Sulata voi kattilassa. Lisää paloitellut perunat, sipuli ja purjo. Freesaa kasviksia kattilassa hetki ja anna niiden hautua voissa pienellä lämmöllä noin 15min.
* Lisää sen verran kasvislientä, että kasvikset peittyvät.
* Keitä kunnes kasvikset ovat ylikypsiä ja alkavat soseutua.
* Soseuta keitto sauvasekoittimella.
* Jos keitto on liian paksua lisää tarvittava määrä nestettä.
* Mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan. Lisää halutessasi kermaa tai ruokakermaa.

Itse olen jättänyt kerman pois sillä voi ja muuten hyvät raaka-aineet antavat keitolle ihan tarpeeksi makua. Esittäkäähän muutkin toiveita kaipailemistanne resepteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti