21. syyskuuta 2012

Siirin omenakakku

Perintöreseptien sarja jatkuu vielä yhdellä syksyisellä reseptillä. Paras omena-aika on juuri käsillä, joten omenat siivuiksi ja leipomaan. Tämä on helppo resepti ja tarvittavat ainekset löytyvät varmasti jokaisen leivontaa vähänkin harrastavan keittiöstä, aina. Tähän omenakakku ohjeeseen liittyy paljon muistoja muutama vuosi sitten edesmenneestä mummistani. Mummi leipoi omenakakkuaan usein ja muistan selkeästi alumiinisen vuoankin jossa kakku paistettiin. Muistan myös itse ala-aste ikäisenä koululaisena soittaneeni lankapuhelimella mummille kerran koulun jälkeen kysyäkseni ohjetta kakkuun. Kirjoitin reseptin silloin lyijykynällä sanomalehden reunaan. Nyt vanha resepti siirtyy uuteen aikaan blogikirjoituksen myötä. Turha varmaan mainita että asunnossani leijuu juuri nyt huumaava omenakakun tuoksu ja työkaverini pääsevät huomenna maistamaan kakkua.

Tarvikkeet:
120g voita
120g sokeria (n.1,4dl)
120g vehnäjauhoja (n.1,8dl)
2 munaa
0,5tl leivinjauhetta
2rkl maitoa
3-4 isoa omenaa

päälle: sokeria ja kanelia

Toimenpiteet:
* vaahdota voi ja sokeri
* lisää munat
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edelliseen seokseen yhtäaikaa maidon kanssa.
* Sekoita tasaiseksi.
* Kaada taikina pieneen korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 23cm tai jopa pienempi)
* Asettele päälle kuoritut ja siivutetut omenat. Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria.
* Paista 200 asteessa 30-40min. Kakku on valmis kun reunat alkavat irrota vuoasta.
* Anna jäähtyä ja tarjoile päiväkahvin kanssa.

2 kommenttia: