8. syyskuuta 2012

Papu-siemensalaatti

Tämäkin resepti on otettu talteen joskus muinoin Yhteishyvän ruokaliitteestä. Helppoa vaihtelua perus vihersalaatin korvaajaksi. Itse olen päässyt tarjoamaan salaattia pariinkin otteeseen: viime talvena ystäväni polttareissa ja viimeksi siskoni Flow-festaribrunssilla elokuussa 2012 Helsingissä. Ihan mahtavaa tarjottavaa siinäkin mielessä, että salaatti sopii niin maidottoman, gluteenittoman kuin vegaaninkin ruokavalioon.

neljälle

Tarvikkeet:
1ps (450g) pitkiä pakastepapuja
1dl pinjansiemeniä
100g rucolasalaattia
2 porkkanaa
1 keltainen paprika
2rkl oliiviöljyä
1rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

* Keitä papuja muutama minuutti. Huuhtele pavut lävikössä kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.
* Paahda siemeniä kuivalla ja kuumalla pannulla hetken, kunnes ne saavat hieman väriä.
* Levitä laakealle tarjoiluvadille rucola.
* Kuori porkkanat ja suikaloi ne ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä. Suikaloi myös paprika.
* Levitä rucolan päälle pavut, porkkanat ja paprikat.
* Ripottele päälle siemenet.
* Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet keskenään ja pirskottele kastike salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti