3. lokakuuta 2014

Omenasose 2014

Käytiin äitini kanssa tänä syksynä vääntö siitä, miten säkillisestä omenenoita kannattaa tehdä omenasosetta. Äitini mielestä tärkeintä puuhassa on helppous, mun mielestä aivan ykkösasia on sileys. Henkilökohtaisesti inhoan omenasosetta, jossa on tikkuja tai paakkuja.

Lopulta löytyi systeemi, jolla soseesta sai sileää melko pienellä vaivalla.

Tarvikkeet:
omenoita
kanelitankoja
sokeria

Huuhtele omenat, ei tarvitse kuoria. Poista siemenkota omenoista omenaporalla tai veitsellä. Laita paloitellut omenat kattilaan (itselläni on käytössä vain 3l kattila, joten määrät on siihen suhteutettuja). Lisää puoli desiä vettä ja yksi kanelitanko. Peitä kattila kannella ja hauduta miedolla lämmöllä omenat pehmeiksi. Varo pohjaanpalamista.

Soseuta pehmenneet omenat sauvasekottimella. Siivilöi.

Kaada sose kattilaan ja lisää n. 1dl sokeria.

Nam, valmista pakkaseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti