26. lokakuuta 2014

Papuburritot

Erilaisia täytteitä burritoille löytyy netistä varmasti kymmeniätuhansia, mutta kannan korteni samaan kekoon ja julkaisen taas yhden. Kyseinen ohje on kätevä ja nopea vegetäyte syksy- ja talvikäyttöön, eli aikaan jolloin ei ole tuoreiden vihannesten sesonki. Täytteen valmistamiseen menee aikaa noin vartti, eli sopii kiireisellekin.

Tarvikkeet:
1 pkt valmiita tortillalättyjä
valmista salsaa
ranskankermaa

1 tlk ruskeita papuja
1/2tlk tomaattimurskaa (Mutti!)
1rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
kuivattua chiliä, ripaus
1tl sokeria
2tl juustokuminaa
1tl paprikamaustetta
mustapippuria, ripaus

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhtele pavut. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita hetki, lisää pavut ja kuullota vielä toinen hetki. Lisää tomaattimurska ja kaikki mausteet. Anna hautua noin kymmenen minuuttia. Maista ja tarkista mausteiden määrä. Lisää jos tarpeen.

Lämmitä tortillalätyt. Annostele lätylle paputäytettä, salsaa ja ranskankermaa. Kääri paketiksi ja nautiskele hyvässä seurassa. Sol tai Corona toimivat erinomaisesti ruokajuomana.


2 kommenttia:

  1. Nam! Aloin haaveilla pitaleivästä, kaalia, jogurttia, salsaa ja tota papusettiä!!!!

    VastaaPoista