16. syyskuuta 2014

Vihreä sosekeitto

Sain viime viikonloppuna muistutuksen, että välillä on hyvä kokata tuttujakin juttuja suoraa reseptistä, eikä vaan heitellä raaka-aineita kattilaan oman mielen mukaan. Toki luova kokkaaminenkin on kivaa, mutta uutta reseptiä seuraamalla päätyy todennäköisemmin totutusta poikkeaviin makuelämyksiin. Tässä keitossa viehätti puhdas syksyn maku.

3 porkkanaa
1purjo (vain valkoinen osa)
400g parsakaalia
400g kesäkurpitsaa
1 litra kasvislientä
100g koskenlaskija sulatejuustoa
2rkl voita
1rkl öljyä

koristeluun: kurpitsansiemeniä

Kuori porkkanat, halkaise ja pese purjo ja halkaise kesäkurpitsa ja poista pehmeä keskiosa. Pilko porkkanat, kesäkurpitsa ja purjo palasiksi. Irrota parsakaalin nuput. Laita kaikki edellämainitut suurehkoon kattilaan ja lisää voi ja öljy. Laita kattilaan myös parsakaalin varsi kokonaisena. Kuullota aineksia kattilassa muutama minuutti ja lisää sen jälkeen kasvisliemi. Keitä n.20min kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Poista parsakaalin varsi ja kaada kattilasta pois osa nesteestä. Soseuta keitto hyvin. Lisää lopuksi koskenlaskija-juusto. Paahda kurpitsansiemeniä pannulla ja koristele keitto niillä.

Tarjoa viileänä syyspäivänä ruisleivän ja voin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti