7. lokakuuta 2014

Kaalilaatikko

Oijoi. Kaalilaatikko on yksi parhaita asioita syksyssä, varsinaista ystävieniloksiruokaa!! Tähän aikaan vuodesta kaali on hyvää, eikä maksa juuri mitään. Ei siis muuta kuin hommiin. Pakko myös todeta, että oikeesti kaalilaatikko ei ole edes työläs valmistaa vaikka siltä saattaa kulostaa. Hajuhaitta kaaliruuissa sen sijaan on melkoinen. Kokeilkaapa kuljettaa uunituoretta kaalilaatikkoa bussissa. Haju on sen verran voimakas, että kanssamatkustajat rupeavat herkästi luomaan epäileviä katseita. Testattu on!

Tarvikkeet:

1kg kaalia
400g sika-nautajauhelihaa
1 sipuli
1,5dl rikottuja ohrasuurimoita
3dl kasvislientä
1tl meiramia
3rkl siirappia
mustapippuria
suolaa

* Pilko kaali suikaleiksi tai palasiksi. Laita pilkottu kaali kattilaan ja lisää pohjalle vähän vettä. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kaali pehmenee ja muuttuu aavistuksen läpikuultavaksi.
* Keitä ohrasuurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää ohran keitinveteen puolikas kasvisliemikuutio jos tahdot.
* Paista jauheliha ja sipulikuutiot pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla.
* Sekoita kypsä ohra, pehmennyt kaali, jauheliha ja meirami ja siirappi. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Maista ja jatkomausta  jos tarpeen.
* Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja lisää sekaan kasvisliemi.
* Lisää päälle muutama voinokare.
* Paista laatikkoa 175 asteessa noin 60 minuuttia.
* Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa mukaville ihmisille.

Vinkki: kaalilaatikkoa kannattaa tehdä kerralla paljon, sillä laatikko toimii erinomaisesti pakastettuna.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti