12. lokakuuta 2014

Punajuuripasta

Ruokatriathlonhaasteen toinen viikko. Kirjoitin hakusanaksi Googleen "punajuuri" ja löysin valio.fi sivustolta inspiroivan ja ainakin itselleni ihan uuden punajuuripastan ohjeen. Alla oleva resepti on oma muunnelmani alkuperäisestä reseptistä.

Neljälle:
300g pennepastaa
3 keskikokoista raakaa punajuurta
1sipuli
2 valkosipulinkynttä
2rkl öljyä
2dl vettä
2tl juoksevaa hunajaa
mustapippuria
suolaa
0,5dl pastan keitinlientä
150g Aura-juustoa
1dl tuoretta basilikaa

Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Lämmitä öljy isossa paistokasarissa. Kuullota punajuuriraastetta, sipulia ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää vesi. Jätä seos kannen alle kypsymään miedolla lämmöllä pariksikymmeneksi minuutiksi.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun punajuuri raaste on kypsää, mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita pasta ja punajuuriraaste. Lisää tarpeen mukaan pastan keitinlientä sekä silputtua basilikaa. Voit lisätä myös Aura-juuston tässä vaiheessa jolloin Aura sulaa pastan joukkoon ja mausta tulee miedompi. Itse lisäsin Auran muruina lautaselle valmiin pastan päälle.

Erinomaisen kätevää ja nopeaa sesonkiruokaa.

Alkuperäisessä Valion reseptissä Auran tilalla oli käytetty vuohenjuustoa. Toimii varmasti niinkin.

1 kommentti: