19. helmikuuta 2013

Kesäinen pinaatti-bulgursalaatti

Lähtökohta: jääkaapissa puoli pussia pinaattia joka pitäisi käyttää. Päädyin selailemaan jälleen Sally Butcherin Vegestan-keittokirjaa ja eteeni osui pinaatti-aprikoosi-bulgursalaatin ohje. Vielä kun sain illaksi vieraan Jyväskylästä saakka, niin tuli hyvä syy tarttua uuteen reseptiin. Sivuutin ohjeen kohdan, jossa kerrottiin salaatin sopivan evääksi kesäpiknikille. Salaatti toimii myös helmikuussa, testattu on. Tosiasiassa myös luonnehdinta pikniksalaatiksi pitää paikkansa, koska salaatti kestää hyvin säilytystä eikä mikään ainesosista menetä väriä tai mehevyyttään kovin helposti. Toimiva ja maukas!!

4 isoa annosta

tarvikkeet:
100g kuivattuja aprikooseja
300g bulguria (voi korvata couscousilla jos sitä löytyy jo valmiiksi kaapista)
4dl kasvislientä
3dl aprikoosi- tai omenamehua
150g pinaattia hyvin huuhdottuna
1 porkkana kuorittuna
1 pieni punasipuli
4rkl oliiviöljyä
2rkl limettimehua ja 1 limetin kuori raastettuna
1tl chilihiutaleita
1tl jeeraa (juustokuminaa)
suolaa ja mustapippuria
100g suolaamattomia kuorittuja pistaasipähkinöitä tai manteleita
1 pieni nippu tuoretta korianteria silputtuna
kourallinen tuoretta minttua silputtuna

*Pane aprikoosit likoamaan haaleaan veteen.
* Kuumenna uuni 140 asteeseen.
* Levitä bulgur uunivuokaan (huomioi, että se turpoaa kaksinkertaiseksi) ja sekoita kasivisliemi ja omena- tai aprikoosimehu joukkoon. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi ja pöyhi bulguria haarukalla kypsennyksen puolivälissä.
* Bulgurin kypsyessä valmista kasvikset: revi pinaatti reiluiksi paloiksi, raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi.
* Vatkaa öljy, limettimehu, limetin kuori, chilihiutaleet ja jeera yhteen ja lisää tarpeellinen määrä suolaa ja pippuria.
* Valuta aprikoosit ja pilko ne reiluiksi paloiksi.
* Lusikoi jäähtynyt bulgur kulhoon ja lisää kaikki muut aineet.
* Tarkista maku ja tarjoa esimerkiksi vaalean leivän kanssa. Maustamaton luonnonjugurtti toimii erinomaisesti salaatinkastikkeena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti