2. toukokuuta 2013

Lammaspata

Pääsiäinen 2013 tuli viettyä Helsingissä ja jälleen tuli todettua, että pienessäkin keittiössä voi kokata mielettömän hyvää ruokaa isommallekin porukalle. Yhteishyvän pääsiäisliitteen 3/13 innoittamana päädyttiin tekemään lammaspataa perinteisen viulun sijasta ja padan menekistä päätellen kukaan pääsiäisvieraista ei jäänyt kaipaamaan paistia. Meidän pääsiäispadan onnistumista avitti kaksi oleellista osasta: Reinin lihakauppa Hakanimen kauppahallissa (ykkös lihakauppa Helsingissä ainakin mun mielestä) ja työkaverini, joka ystävällisesti lainasi mulle ison emaloidun valurautapadan kun en sellaista itse omista. Alla oleva resepti on muunnos yhteishyvän lammaspadasta.

6 annosta

1,5kg lampaan lapaa luineen
3 porkkanaa
2 sipulia
1 valkosipuli (taisin itse laittaa 8 kynttä)
öljyä
1prk tomaattimurskaa (Mutti!)
1dl tomaattipyrettä
2dl lihalientä
4dl punaviiniä
2rkl fariinisokeria
2tl suolaa
1tl mustapippuria
2 laakerinlehteä
2 rosmariinin oksaa
6 timjamin oksaa

* Poista lihasta kalvot ja paloittele liha isohkoiksi paloiksi (luut saavat olla kiinni lihoissa).
* Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulit ja paloittele ne.
* Ruskista lihat kuumalla pannulla muutamassa erässä. Siirrä ruskistetut lihat luineen pataan.
* Lisää pataan kaikki muut aineet ja sekoita.
* Peitä pata kannella ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin kolme tuntia välillä sekoittaen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti