3. helmikuuta 2013

Borssikeitto

Viikon punajuurikokeilut saaivat eilen illalla vähän jatkoa, kun valmistin ensi kertaa elämässäni borssikeittoa. Syötiin keittoa illallisen alkuruokana ystäväporukalla ja sekä minä että ystävät olimme hyvin tyytyväisiä tähän ohjeeseen. Jakoon ja kokeiltavaksi siis. Alkuperäinen resepti on osoitteesta hs.fi/ruoka. Juuresten suikaloimiseen menee oma aikansa, mutta suosittelen siitä huolimatta testaamaan. Helmikuussa sopii hyvin hehkuttaa talviruokia: tämä keitto on talviruokaa parhaasta päästä.

4:lle

Tarvikkeet:
400g punajuuria
2 sipulia
2 porkkanaa
250g valkokaalia
2rkl voita
1l kasvislientä
2-3rkl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
tuoretta rakuunaa (n. puolikas tuoreesta ruukusta)

päälle: vaahdotettua smetanaa

* Pese, kuori ja suikaloi juurekset.
* Kuutioi sipuli ja suikaloi kaali.
* Sulata voi keittokattilassa ja kuullota juureksia ja kaalia voissa muutama minuutti.Älä ruskista.
* Lisää kasvisliemi ja anna hautua kannen alla noin 30min.
* Lisää etikka, suolaa, pipuria ja rakuuna.
* Tarjoa keitto kuumana. Annokseen kuuluu olennaisena osana lusikallinen smetanaa.

Ja stadaa... loppuhuipennuksena esitän borssikeitolle myös viinisuosituksen, jonka keksiminen tuotti hieman päänvaivaa jopa alkon henkilökunnalle. Kokeilkaa jos tahdotte: Valkoviini, USA, Parducci Deep Roots White. Toimi hyvin etikkaisen borssikeiton parina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti