9. syyskuuta 2014

Työmatkareissajan hotelliruokaa pienellä budjetilla

Mitä syödä työreissulla yksin hotellissa, kun ruuanlaittovälineistönä on vedenkeitin ja kertakäyttöhaarukka? Ravintolat toki palvelevat, mutta paljon reissaaville ravintolaruoka on sekä kallista, että usein muuta kuin terveellistä. Näiden lisäksi arkena yksin ravintolassa syöminen ei ainakaan omasta mielestäni ole erityisen kivaa.

Ei siis muuta kuin mielikuvitus töihin kaupassa.

Hyvän perustan hotellihuoneruualle löytää kaupan palvelutiskistä: grillattu kanankoipi, pala savu- tai loimulohta on helppoa ja suhteellisen kunnollista purtavaa. Myös mustaa makkaraa olen joskus ostanut, mutta sitä löytyy tiskeistä harvemmin. Palvelutiskistä toki löytyy myös muita paikan päällä lämmitettäviä valmisruokia, mutta niistä en lihapullia lukuunottamatta ainakaan itse ole suuremmin innostunut.

Palvelutiskin lisäksi toinen perusta edulliselle hotellihuoneruualle on kauppoihin viime vuosina ilmestyneet valmiit salaattisekoituspussit, joihin on valmiiksi revitty erilaisia salaatteja. En koskaan osta valmiiksi revittyä salaattia ollessani kotona, mutta reissussa pussit toimivat. Salaatin voi syödä suoraa pussista, joten lautasta ei tarvita. Pussisalaattia voi myös tuunata esimerkiksi kirsikkatomaateilla, raejuustolla tai vaikka viinirypäleillä. Toki erilaisia valmissalaatteja myydään palvelutiskissäkin, mutta niiden kilohinta on usein aika huima ja pienemmissä kaupungeissa valikoima on erittäin suppea.

Yksittäisiä leipiä löytyy nykyään lähes joka kaupan paistotiskistä, ja myös kuppinuudeleista saa helposti hiilarilisän ateriaan, jos sellaista kaipaa.

Yksinkertaisia ideoita, mutta käytännössä testattuja. Jos jollain on muita hyviä ideoita ruuan valmistamiseen välineistöllä vedenkeitin ja kertakäyttöhaarukka, niin ehdottomasti haluaisin kuulla niistä. :)

Vähän erilaista ruuanlaittoa tämä hotellihuonekokkaaminen, mutta kuten kotona, mielikuvitus kantaa kauas.

1 kommentti: