15. syyskuuta 2011

Paahdettu punajuurikeitto ja chevremousse

Resepti on internetlöytö syksyltä 2010 (alkuperäinen lähde kadonnut). Kokkasin keiton osana neljän ruokalajin illallista lämpimäksi alukeitoksi. Ystävien kanssa kokatun ja nautitun menun teemana oli syksy ja suomalaiset raaka-aineet. Ihana ilta ja ihanaa ruokaa. Ilman chevremoussea keitto on myös ihan loistavaa arkiruokaa.
Tarvikkeet:
1kg punajuuria
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
3rkl öljyä
2rkl tuoretta salviaa tai 2tl kuivattua
1rkl tuoretta timjamia tai 1tl kuivattua
1/4tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1l vettä
3rkl kasvisfondia
1dl kermaa
lisäksi:
150g pehmeää vuohenjuustoa
1dl kuohukermaa
* Kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja lohko punasipulit. Kuori valkosipulit. Laita kaikki kasvikset uunivuokaan. Pirkota päälle öljyä, ripottele joukkoon yrtit ja mustapipppuria. Kääntele kasviksia niin että mausteet sekoittuvat. Paahda kasviksia uunissa 200-asteessa 30-40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
* Valmista vuohenjuustomousse kasvisten kypsyessä. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon pehmeä vuohenjuusto. Laita jääkaappiin maustumaan.
* Kiehauta vesi ja lisää kattilaan fondi. Soseuta paahdetut kasvikset (varo sotkemasta!) ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta muutaman minuutin ajan kannen alla. Lisää kerma ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
* Tarjoa vuohenjuustomoussen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti