16. marraskuuta 2011

Spagettia valkosipulilla, chilillä ja sitruunalla

Vuoden 2011 lempipikaruokaani. Nopea valmistaa ja isosta satsista riittää lounasevästä moneksi päiväksi. Toimii myös pakastettuna. Tuoksu on huumaava ja työpaikkaruokalassa tämä ruoka herättää katetutta juuri tuoksun takia. Yksikään Sodexhon peruseväs ei tuoksu näin mahtavalle. Kannattaa testata, jos et karppaa.

Pasta
400g spagettia
suolaa

Kastike
5 valkosipulinkynttä
1-2 pientä kuivattua chiliä (itse olen käyttänyt kuivatuja chililastuja)
0,25dl oliiviöljyä
suolaa
100g tuoretta persiljaa
0,5-1 sitruunan mehu (olen testannut myös valmiilla sitruunamehulla ja toimii hyvin)

Lisäksi
raastettua parmesaania

* Keitä vettä spagettia varten. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna syvässä pannussa puolet öljystä ja kuullota valkosipulit ja chililastut (kokonaiset chilit pitää ensin murskata) keskilämmöllä 2-3min. Varo ettei öljy kuumene liikaa, palanut valkosipuli ei maistu hyvälle!! Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kypsä spagetti siivilässä. Pese ja silppua persilja.

* Kaada valutettu spagetti pannulle ja sekoita valkosipulin ja chilin kanssa. Lisää loppu öljy, sitruunamehu ja hienonnettu persilja. Sekoita. Raasta päälle runsaasti parmesaania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti