22. maaliskuuta 2016

Kurpitsa-bataatti-kookoskeitto

Riikka Sukulan ja Alex Niemisen kaunis keittokirja Vege! inspiroi tälläkin viikolla kokkaamaan. Tää keitto on helppo, nopea ja aivan ihanan makuinen. Suosittelen vahvasti ostamaan kaupasta myskikurpitsan ja kokeilemaan tätä.

Tarvikkeet:
1 sipuli hienonnettuna
2tl oliiviöljyä
2,5cm pala inkivääriä raastettuna
1 punainen chili hienonnettuna
0,5tl kurkumaa
0,25tl cayennepippuria
1 punainen paprika kuutioina
1 pieni myskikurpitsa kuorittuna ja kuutioituna
1 bataatti kuorittuna ja kuutioituna
1tlk kookosmaitoa
5dl vettä
suolaa
mustapippuria
1 limen mehu

Kuullota sipuli öljyssä ja lisää inkivääri ja chili. Kypsennä muutama minuutti ja lisää kuivat mausteet. Lisää paprika, kurpitsa ja bataatti. Sekoita. Lisää kookosmaito sekä vettä niin että kasvikset peittyvät.

Keitä miedolla lämmöllä kunnes kurpitsa ja bataatti ovat kypsiä (n.20min). Ota keitto pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja purista lopuksi joukkoon limetin mehu.

Maku: ihana. Tuoksu: huumaava. Väri: mieletön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti