1. helmikuuta 2016

Kasvischili

Joulupukki muisti minua viime jouluna Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege! keittokirjalla. Tänään, helmikuun ensimmäisenä pääsin kokkaamaan kirjasta ensimmäisen kerran joukolle ystäviäni, jotka kutsuin kotiini syömään arkiruokaa. Testissä oli kirjan Kasvischili. Kuten Nieminen reseptin esittelyssä kirjoittaa, kasvischili ei ole glamourruokaa, mutta nopeasti valmistuvana sitäkin parempaa arkitarjottavaa. Jos otat reseptin kokeiluun, niin chiliä kannattaa tehdä kerralla iso kattilallinen. Chili toimii hyvin lämmitettynä seuraavana päivänäkin, ja pienessä taloudessa lopun voi aina pakastaa ja ottaa esim. evääksi töihin.



Neljälle

1 sipuli hienonnettuna
öljyä kuullottamiseen
1 punainen paprika suikaloituna
1 vihreä paprika suikaloituna
2 varsisellerin vartta ohueksi viipaloituna
1tl juustokuminaa (jeeraa)
1tl chilijauhetta tai chililastuja
1tl paprikajauhetta
1tl savustettua paprikaa
0,5 tl cayennepippuria
1tl kuivattua oreganoa
1 laakerinlehti
4 pienehköä porkkanaa karkeaan raasteena
2tlk ('a 400g) hyvää tomaattimurskaa
1tlk (400g) kidneypapuja (huuhdeltua ja valutettuna)
140g tölkki- tai pakastemaissia (huuhdeltuna ja valutettuna)
kourallinen silputtua tuoretta korianteria
suolaa
pippuria

* Kuullota sipuli kevyesti öljyssä. Lisää joukkoon paprikasuikaleet, varsiselleri ja kuivat mausteet (ei suola ja pippuri). Kasvisten hieman pehmennyttyä, lisää porkkanaraaste. Sekoita ja lisää tomaattimurska. Itse lisäsin tässä kohtaa pataan n. 0,5tl sokeria (ei kuulu alkuperäiseen reseptiin).

*Keitä kasviksia keskilämmöllä noin 20min ja lisää sitten maissi ja kidneypavut. Anna papujen ja maissin lämmitä noin 5min. Tarkista maku ja lisää suola, pippuri ja korianteri. Tarjoile keitetyn pitkäjyväisen riisin kanssa.

Suurin homma tässä ruuassa on kasvisten pilkkominen, mutta kun sen saa tehtyä, niin muuten kokkaaminen on nopeaa. Ainakin minun ystäväni tykkäsivät, joten voin suositella testaamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti