17. joulukuuta 2012

Sylvin piparkakut

Mulla on mielessä monia ihania reseptejä, jotka on aivan pakko lisätä blogiin heti kun löydän inspiraation koneen ääreen istumiseen. Näin joulukuussa on kuitenkin hyvä hetki fiilistellä joulun lähestymistä pipareita paisten. Jälleen reseptiarkistostani löytyy piparitaikinan perintöresepti. Käyttäkäähän mummuni resepti hyödyksi jos teiltä itseltänne ei jo löydy vakio-ohjetta. Nam. Tämän tuoksuvan reseptin myötä toivotan myös kaikille sivuni kävijöille ihanaa joulun odotusta.

Ennen kuin aloitat, vedä henkeä, laita joululauluja soimaan ja mieti mukavia asioita. Joululeivonta ei saisi olla stressaavaa vaan nautinto. Kun kiehautat mausteet ja siirapin kattilassa, muista nauttia joulun tuoksusta.:D

Tarvikkeet:
425g voita
5dl sokeria
2dl vaahdotettua kermaa
2dl siirappia
2tl kanelia
1tl neilikkaa
1tl inkivääriä
4tl ruokasoodaa
1 muna
n 14dl vehnäjauhoja

Sekoita pehmeä (lähes sulanut) voi ja sokeri isossa kulhossa. Varmista että seos ei ole kuumaa kun lisäät siihen kermavaahdon. Kiehauta kattilassa siirappi, kaneli, neilikka ja inkivääri. Anna seoksen jäähtyä ja lisää edelliseen seokseen. Sekoita sooda pieneen määrään vehnäjauhoja. Lisää kananmuna, sooda-vehnäjauhoseos ja sopiva määrä vehnäjauhoja.
Anna taikinan levätä seuraavaan päivään peitettynä jääkaapissa. Leivo pipareiksi ja paista 200-225 asteessa kauniin ruskeiksi.

1 kommentti:

  1. Pistin juuri piparitaikinan jääkaappiin odottamaan huomista leipomista! Kiva, kun sulla oli tää ohje täällä, ni pystyin tarkistaa pari juttua, kun itselläni on semmoinen hyvin tiivistetty versio :) Hyvää joulunodotusta Anna! -Katri-serkku

    VastaaPoista