Rakkaalla lapsella on monta nimeä, niin on myös tällä lasagnella. Resepti on päätynyt reseptivarantoihini Kanadassa vuonna 1998. Alunperin sen nimi oli Margaret's lasagne (yhden host siskoni mukaan). Muutamat ystäväni taas tuntevat ruuan rakkaan ystäväni polttareista, minkä vuoksi ohjetta kutsutaan myös Hannan polttareiden juustolasagneksi. Kyseistä reseptiä on muutama ystäväni toivonut jakoon, joten tässä jälleen kokeiltavaksi ja testattavaksi varsinaista herkkuruokaa. Jälleen pyydän anteeksi mahdollisia kielellisiä omituisuuksia. Jos olet joskus kokeillut reseptien kääntämistä joltain muulta kieleltä Suomeksi niin tiedät että kaikki ilmaukset (ja mitat) eivät käänny ihan ongelmitta. Parhaani tein jo toistamiseen. Olen nimittäin joskus kertaalleen kääntänyt ja tallentanut reseptin koneelle, mutta käännös on kadonnut. Nyt siis uusi yritys.
Lämmitä uuni 175 asteeseen
Tarvikkeet:
375g lasagne noodeleita
2 pussia tuoretta pinaattia
7dl tomaattikastiketta (tarvikkeet ja ohje erikseen alla!)
1dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1,75dl ricottajuustoa (sekoitetaan pieneen määrään maitoa niin että koostumuksesta tulee levittyvä)
1dl raastettua parmesanjuustoa
450g mozzarella juustoraastetta
Jos käytät tuoretta pinaattia: ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta. Pakastepinaattia ei tarvitse esikäsitellä.
Tomaattikastike:
1dl öljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
2tlk tomaattimurskaa (Mutti!)
0,5dl tuoretta basilikaa pilkottuna
suolaa
mustapippuria
1tl sokeria
(chiliä jos haluat)
* Kuumenna öljy tilavassa pannussa ja freesaa pilkottu sipuli ja silputtu valkosipuli. Lisää tomaattimurska, basilika, sokeri, suolaa, mustapippuria ja halutessasi chiliä. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla vähintään 20 minuuttia (pidempäänkin jos sinulla on aikaa).
Kokoaminen:
* ¤Levitä öljytyn suorakaiteen mallisenvuoan pohjalle 1,75dl tomaattikastiketta.
* Lado kastikkeen päälle yksi kerros lasagnelevyjä.
* Laita puolet pinaatista lasagnelevyjen päälle.
* Lisää vuokaan 1/3 auringonkukan siemenistä, 1/2 ricotta juustosta, 1/3 parmesaani juustosta ja 1/3 mozarella juustosta.¤
* Toista ¤-¤ kerran.
* Aloita kolmas kerros lisäämällä jälleen 1,75dl tomaattikastiketta. Lisää vielä kerros lasagnelevyjä, loput auringonkukansiemenet, parmesaani juusto ja mozzarella juusto.
* Peitä lopulla tomaattikastikkeella.
* Paista uunissa noin 40 min ja anna seistä 10 minuuttia huoneen lämmössä ennen tarjoilua.
* Tarjoa salaatin ja kevyehkön punaviinin kanssa erinomaisessa seurassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti